ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Η Μένια Κ. Δούβρη σπούδασε Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας ολοκληρώθηκαν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Βρετανικού συλλόγου Ψυχολόγων (MBPS) ενώ έχει λάβει εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ αναφορικά με τις γνωσιακές ψυχοθεραπείες.
 
Το 2012 διεξήγαγε μελέτη σχετική με τις διατροφικές διαταραχές σε εφήβους και ενήλικες με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, το 2014 διεξήγαγε μελέτη αναφορικά με την πρωτογενή και δευτερογενή υπογονιμότητα σε ζευγάρια που καταφεύγουν σε υποβοηθούμενες μορφές γονιμοποίησης σε συνεργασία με δύο από τις μεγαλύτερες μαιευτικές κλινικές της Αθήνας, ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησε ποιοτική μελέτη στο Ακτινοθεραπευτικό τμήμα μεγάλης ιδιωτικής κλινικής διερευνώντας τη σχέση μεταξύ ιατρικού προσωπικού και γυναικών με καρκίνο μαστού.
 
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, στην Αθήνα ως Ψυχολόγος και διατηρεί γραφείο από το 2014. Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες κλινικές αλλά και σε κέντρα ψυχικής υγείας. Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται παρεμβάσεις ψυχολογικής φύσης, ομάδες γονέων, αλλά και διδακτική εμπειρία σε κολλέγια.
 
Το γνωστικό της πεδίο της επιτρέπει να εργάζεται σε όλο το εύρος των ανθυγιεινών συμπεριφορών και των επιπτώσεων που έχουν αυτές στην σωματική και ψυχική υγεία. Στην παρούσα φάση διεξάγει ομάδες γονέων σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων. Τα τελευταία 3 χρόνια αρθρογραφεί σε διάφορα διαδικτυακά μέσα. Διατηρεί δύο γραφεία στον Υμηττό και στο Παγκράτι.