ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 

Η Μένια Κ. Δούβρη σπούδασε Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας ολοκληρώθηκαν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Βρετανικού συλλόγου Ψυχολόγων (MBPS) ενώ έχει λάβει εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ αναφορικά με τις γνωσιακές ψυχοθεραπείες. Από το 2020 είναι πιστοποιημένη εξετάστρια του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Minnesota MMPI-2. 

 
Το 2012 διεξήγαγε μελέτη σχετική με τις διατροφικές διαταραχές σε εφήβους και ενήλικες με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, το 2014 διεξήγαγε μελέτη αναφορικά με την πρωτογενή και δευτερογενή υπογονιμότητα σε ζευγάρια που καταφεύγουν σε υποβοηθούμενες μορφές γονιμοποίησης σε συνεργασία με δύο από τις μεγαλύτερες μαιευτικές κλινικές της Αθήνας, ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησε ποιοτική μελέτη στο Ακτινοθεραπευτικό τμήμα μεγάλης ιδιωτικής κλινικής διερευνώντας τη σχέση μεταξύ ιατρικού προσωπικού και γυναικών με καρκίνο μαστού.
 
Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως Ψυχολόγος και διατηρεί γραφείο από το 2014 στο Παγκράτι. Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες κλινικές αλλά και σε κέντρα ψυχικής υγείας. Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται παρεμβάσεις ψυχολογικής φύσης, ομάδες γονέων, αλλά και διδακτική εμπειρία σε κολλέγια.
 
Το γνωστικό της πεδίο της επιτρέπει να εργάζεται σε όλο το εύρος των ανθυγιεινών συμπεριφορών και των επιπτώσεων που έχουν αυτές στην σωματική και ψυχική υγεία.